Եգիպտացորենի շիլան պարունակում է մի շարք վիտամիններ՝ A, B, E, PP եւ հարուստ է բուսական ու կենդանական սպիտակուցներով։ Շնորհիվ վիտամինային փնջի, բարձրացնում են օրգանիզմի դիմադրողականությունը վարակների հանդեպ, նպաստում են լյարդի եւ ենթաստամոքսային գեղձի բնականոն աշխատանքին։
Լվացեք եգիպտացորենի մանրահատիկը, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք սառը ջուր ու դանդաղ կրակով եփեք: Եփված շիլան անցկացրեք բլենդերով, ապա վրան լցրեք տաք կաթ, խառնեք ու դրեք կրակին մինչեւ կեռա: Վերջում ավելացրեք կարագ եւ 50 գրամ ճզմած բանան:
Նշենք նաեւ, որ շիլաների օգտագործման համար կան մի քանի պայմաններ․ նախեւառաջ պետք է երեխային կերակրել անմիջապես պատրաստելուց հետո, շիլայի մնացորդները չթողնել՝ հետո դարձյալ կերակրելու համար։